dimarts, 15 de juliol del 2014

I seguim amb el 25è aniversari... Vermut Laietà!

Ja ens hem llevat, ja hem esmorzat, ja hem jugat i hem fet manualitats... Ara toca ballar! I és que el tercer acte de la celebració dels 25 anys de l'Odó i l'Emma és un CONCERT VERMUT! I què millor que fer-ho gaudint de l'ombra de la plaça, tot escoltant el grup de gralles revelació, ELS LAIETANS, que ens oferiran un concert amb els temes del seu nou disc "Festa Major". Tot plegat en un marc inmillorable, degustant un bon i fresc vermut i gaudint de la millor música tradicional!

Qui són ELS LAIETANS?
Nascuts el 2006 a Mataró, aquesta colla grallera ha anat creixent i evolucionant d'un conjunt amateur a una proposta que poc a poc es consolida dins del panorama folc-pop català. Si bé el seu àmbit natural són els concerts i les cercaviles, aquest grup ha pres la iniciativa de fer arribar el so de la gralla a un públic més ampli i menys especialitzat en la música tradicional a través de l’aparador virtual de les xarxes 2.0 (Youtube, Twitter o Facebook). Així, les seves gralles i timbals s’han fet escoltar als principals mitjans de comunicació catalans, i també de l’estranger com la Deutschlandradio Kultur alemanya o la RTBF belga, des d'on han fet pedagogia sobre la gralla i la música tradicional i popular catalana en general.


Nou disc, FESTA MAJOR!
El novembre de l'any passat Els Laietans van guanyar el V Concurs Sons de la Mediterrània organitzat per Fira Mediterrània de Manresa i Grup Enderrock, i amb la participació del Festival Tradicionàrius i iCat.cat; el premi ha estat el disc que us presentem i una gira de concerts a l'hivern de 2013-14

La gralla és un dels instruments que forma part de la banda sonora d'una Festa Major catalana. Castellers, gegants, Matinades... Estant íntimament lligats a aquest aeòrofon català. Amb Els Laietans la tradició d'aquest instrument evoluciona a través del seu nou disc Festa Major, una mirada diferent a la típica festa major catalana que dóna de la mà la tradició amb la música pop. I tot amb l'inestimable participació de tot de col·laboradors que donen vida a aquesta festa a ritme de gralla pop: Els Catarres, Manu Guix, laCobla St. Jordi, Obrint Pas...

Un disc conceptual

El disc està ideat com una Festa Major on cada tema simbolitza un acte prototípic d'aquesta festa: sardanes, havaneres, ball de gegants o ball d'envelat tenen la seva rèplica laietana dins d'aquest treball discogràfic.


Si voleu anar fent boca, aquí teniu un tast a la pàgina web dels Laietans.


Així doncs, apunteu aquest acte, tothom cap a Can Torrents a ballar i a gaudir d'aquests genis de la gralla!

__________________________________________________________________
CONCERT VERMUT AMB ELS LAIETANS - A les 12.00h a la plaça de Can Torrents
El grup de grallers Els Laietans ens oferirà un concert-vermut amb la presentació del seu nou disc "Festa Major". Festa, gresca i ballaruques assegurades!
__________________________________________________________________

En els propers dies anirem descobrint més cosetes... Estigueu ben atents! :)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada